Доступність посилання

ТОП новини

Фейгін: слідчий не подав до СІЗО в Москві листа про допуск до справи Сущенка


Роман Сущенко (с) під час затримання, фото ФСБ Росії, оприлюднене 3 жовтня 2016 року
Роман Сущенко (с) під час затримання, фото ФСБ Росії, оприлюднене 3 жовтня 2016 року

Російський адвокат Марк Фейгін, якого запросили захищати затриманого в Росії українського журналіста Романа Сущенка, повідомив, що у слідчому ізоляторі в Лефортові в Москві йому заявили: слідчий не подав листа про допуск адвоката до справи журналіста.

Фейгін припускає, що Сущенко, звинувачений у Росії у «шпигунстві», не визнав своєї вини, і тепер, на його думку, «його ламають на відмову від адвоката Фейгіна».

Крім того, написав адвокат у фейсбуці, його колезі в Лефортовському районному суді Москви відмовили в ознайомленні з судовою справою, в якій суд ухвалив узяти Сущенка під арешт, і не дають їй подати скаргу на арешт українця.

У неділю ввечері стало відомо, що ще 30 вересня в Москві був затриманий український журналіст з агентстсва «Укрінформ» Роман Сущенко, а 1 жовтня Лефортовський суд Москви заарештував журналіста на два місяці. У Федеральній службі безпеки Росії звинуватили його у шпигунстві, заявивши, що журналіст є «полковником, співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України». До Сущенка досі не допустили ні адвоката Марка Фейгіна, угоду з яким про захист журналіста уклали родина затриманого і «Укрінформ», ні консула України.

У Міністерстві оборони України заявили, що Сущенко не має ніякого стосунку до міністерства чи до Збройних сил України.

МЗС України закликало Росію звільнити Сущенка і припинити порушення прав людини.

Міністерство інформаційної політики України закликало уряди країн, ОБСЄ, неурядові й інші правозахисні організації негайно втрутитися в ситуацію і домогтися від Росії звільнення Сущенка.

Роман Сущенко працює в агентстві «Укрінформ» від 2002 року, з 2010-го є власним кореспондентом агентства у Франції. За повідомленнями, він прибув до Москви у приватних справах, щоб відвідати родичів.

XS
SM
MD
LG