Доступність посилання

ТОП новини

Українські прикордонники оформили понад 30 тисяч паломників-хасидів


Державна прикордонна служба України заявляє, що до України протягом останніх днів прибули понад 30 тисяч паломників-хасидів.

«Із 3 на 4 жовтня хасиди святкують 5777 Новий рік – Рош-Га-Шана. Саме тому протягом останніх декількох днів в Україну масово прибували паломники. Загалом співробітники Держприкордонслужби у пунктах пропуску на державному кордоні у майже 260 випадках оформили понад 30 тисяч осіб», – повідомляють прикордонники 4 жовтня.

Найбільше груп хасидів, а саме понад 12 тисяч людей, приїхали 29 вересня. Їх оформлення прикордонники здійснювали в основному в аеропортах «Бориспіль», «Жуляни», «Львів» і «Одеса», а також у пунктах пропуску на кордоні з Польщею, Румунією і Словаччиною, додали у прикордонслужбі.

Хасиди почали святкувати Новий Рік в Умані (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00

Цього року єврейський новий рік святкують із 2 по 4 жовтня. Саме в Умані на Черкащині розташована могила раббі Нахмана – головного пророка та засновника брацлавського хасидизму.

Паломники здійснюють прогулянки у святому для них місці, моляться, купаються у місцевому кар’єрі та спілкуються із друзями і єдиновірцями.

Усі євреї, які представляють течію хасидизму, вважають своїм обов’язком побувати хоча б раз у своєму житті на могилі цадика Нахмана. Юдеї, що провели Рош-га-Шана в Умані, вірять, що новий рік обов’язково буде для них щасливим.

XS
SM
MD
LG