Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий поранений – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу у зоні бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, один поранений, повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що це сталося внаслідок обстрілу біля Зайцева.

За його словами, вчора на луганському напрямку бойовики порушували режим тиші лише у Попаснянському районі, вони здійснили шість обстрілів з легкого озброєння.

На донецькому напрямку, за даними Лисенка, сепаратисти обстрілювали Зайцеве, Кам’янське та Авдіївку, використовували лише легке озброєння.

На маріупольському напрямку порушення режиму тиші були у Мар’їнці, Старогнатівці, на ділянці фронту Павлопіль-Широкине, додав речник АТО.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах околиць Донецька і Ясинуватої. Луганські сепаратисти наразі не повідомляють про ситуацію на території, яку вони контролюють.

Лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG