Доступність посилання

ТОП новини

Львівська міськрада заявляє про непричетність до сміття, вивезеного на Житомирщину


Андрій Садовий
Андрій Садовий

У Львівській міській раді заявляють про непричетність до незаконного вивезення сміття на Житомирщину і Вінниччину. «Сміття вивозить не міська рада, а фірми-перевізники», – наголосив у коментарі Радіо Свобода міський голова Львова Андрій Садовий.

Увечері 2 жовтня у Ружинському районі Житомирщини поліція склала адмінпротокол про порушення благоустрою, автомобіль зі львівськими номерами без жодних дозволів висипав побутові відходи, зокрема і на проїжджу частину. Порушником виявилася львівська фірма, яка займається перевезеннями, – ТОВ «Танк Транс Україна». Вiдправник вiдходiв – ТОВ «АВЕ Львів», що займається збором i вивезенням смiття. Про це повідомляє офіційний сайт Житомирської обласної держадміністрації.

Водночас міський голова Львова зазначив Радіо Свобода, що одні і ті ж люди навмисно створюють проблеми довкола сміття зі Львова у різних містах України.

«Ми ще багато часу будемо мати львівську тему головною, бо така позиція нашої держави – не допомагати, а створити проблему. Ми докладаємо багато зусиль, щоб у місті було чисто. На сьогодні 98% майданчиків прибрані, а 2% мають проблеми з вивезенням сміття. Нам уряд погодив кошти, і наше завдання – збудувати сучасний завод. Ми маємо складний період у житті міста, справа заполітизована і штучно підігрівається», – каже міський голова Андрій Садовий.

Більшість міст відмовилися приймати сміття зі Львова. 28 вересня депутати Запорізької міської ради не проголосували за проект рішення щодо вивезення сміття зі Львова на запорізький полігон. Днями активісти заблокували машини з львівським сміттям і на Вінниччині.

Тим часом, 27 вересня уряд надав дозвіл Львівській міській раді залучати інвестиційні кошти для модернізації сміттєвого полігону. Відтак Львів отримає кредит розміром 75 мільйонів євро від Європейського інвестиційного банку на побудову сміттєпереробного заводу і рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. Це кредит на 25 років під 1,5% річних. Після підписання угоди з Європейським інвестиційним банком Львів має вибрати ділянку під будівництво сміттєпереробного заводу.

XS
SM
MD
LG