Доступність посилання

ТОП новини

У військкоматі Дніпра заявляють, що безпідставно не відмовляють добровольцям з інших країн


У Дніпропетровському обласному військовому комісаріаті заявляють, що безпідставно не відмовляли жодному громадянину іншої держави, який висловив бажання служити в українському війську. Як зазначив у коментарі Радіо Свобода заступник обласного військового комісара Сергій Полуциган, щоб служити в українському війську, громадянин іншої держави має надати документи, які доводять його військовий статус, а також, так само, як і громадяни України, пройти низку перевірок.

Так у військкоматі відреагували на слова керівника групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука, який заявив, що в обласному військкоматі відмовилися приймати на службу добровольця з Росії.

«Щоб людину призвати, необхідна її особова справа, адже в ній є документи про присвоєння їй військового звання, ключова інформація тощо. Якщо йому присвоєне звання в Росії наказом міністра оборони Росії, то у нас такої інформації немає, ми про нього нічого не знаємо. Тому, звичайно, необхідні документи. Насправді, так, при призові потрібні документи, які доводять той чи інший статус людини. Знову ж таки: яка в нього військово-облікова спеціальність? Документів немає. Це не робиться зі слів людини. Тобто ми нікому не відмовляємо. Тільки для реалізації права громадянина, його бажання служити необхідні певні документи», – сказав Радіо Свобода Сергій Полуциган.

Він додав, що процедура призову до української армії юридично обґрунтована. Заступник військового комісара також зауважив, що, аби отримати необхідні документи, потенційний військовослужбовець не обов’язково має їхати до своєї країни, він може подати письмові запити до відповідних органів.

Раніше Тимчук написав у Facebook і підтвердив у розмові з Радіо Свобода, що у Дніпрі чоловікові, добровольцеві з Росії відмовили у службі в українській армії під приводом того, що він має виписатися з військкомату за місцем проживання в Росії, забрати там всі свої документи, а потім вже звертатися до військкомату в Україні. Тимчук додав, що така ситуація його дуже здивувала.

«Мені цікаво одне: дідусь цього воєнкоматівсього майора, під час окупації України гітлерівцями, очевидно, свого часу брав довідку у Коха – інакше в партизанський загін не брали? Якась маячня», – зазначив Тимчук.

XS
SM
MD
LG