Доступність посилання

ТОП новини

АМКУ подав до суду позов про примусове стягнення штрафу з «Газпрому»


Антимонопольний комітет України (АМКУ) подав до господарського суду міста Києва позов, у якому вимагає стягнути з російської компанії «Газпром» штраф та зобов’язати його припинити зловживати своїм монопольним становищем.

У прес-службі комітету нагадують, що у січні 2016 року комітет оштрафував «Газпром» на 86 мільярдів гривень за «зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему».

Термін виконання цього рішення закінчився 4 травня, компанія «Газпром» оскаржила його, але суди всіх інстанцій, зокрема і Верховний суд України, відмовили російській компанії у задоволенні скарги, додали в АМКУ.

У січні після рішення АМКУ російська компанія «Газпром» заперечила звинувачення у зловживанні монопольним становищем на ринку транзиту природного газу. У «Газпромі» назвали рішення АМКУ «нічим іншим, як спробою вчинити тиск» на російську компанію, і пообіцяли «захищати свої права й інтереси всіма можливими з правового погляду методами».

Наприкінці квітня 2015 року тодішній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до АМКУ з проханням почати розслідування щодо «Газпрому», оскільки його дії на українському ринку завдають шкоди українській економіці, а сама компанія діє на «дискримінаційних, фактично неконкурентних умовах».

XS
SM
MD
LG