Доступність посилання

ТОП новини

Майже 6 тисяч доларів США, пов’язаних з корупцією, повернули до бюджету станом на вересень – #Точно


Станом на 1 вересня до спеціального фонду державного бюджету надійшли 148,7 тисячі гривень, конфіскованих за корупційні правопорушення за рішенням суду, що становить приблизно шість тисяч доларів США за нинішнім курсом НБУ. Таку інформацію надав заступник міністра фінансів Сергій Марченко на запит #Точно, проекту Радіо Свобода.

У повернуту суму також включені кошти, зароблені урядом на реалізації майна корупціонерів, зазначають у Міністерстві фінансів. При цьому, відповідно до державного бюджету, до кінця року мали повернути 7,7 мільярда гривень. Ці гроші планували спрямувати на фінансування сектору безпеки і оборони України, додають у міністерстві.

Минулого року із запланованих півтора мільярда вкрадених активів повернули 100,1 тисячі гривень.

В Міністерстві фінансів також додали, що вважають за доцільне, шоб Міністерство юстиції, Генеральна прокуратура та Антикорупційне бюро активізували розслідування наявних фактів відмивання коштів та прискорили доопрацювання змін до законодавства, необхідних для наповнення бюджету коштами корупціонерів.

У вересні Кабмін направив до Верховної Ради оновлений законопроект про спецконфіскацію, депутати документ ще не розглядали.

XS
SM
MD
LG