Доступність посилання

ТОП новини

В МЗС Росії заявили, що за «інтеграцію Донбасу в Україну» і проти «геноциду російськомовних»


Андрій Келін, архівне фото
Андрій Келін, архівне фото

Росія виступає за те, щоб окуповані частини Донбасу інтегрувалися з рештою України і щоб там не було «геноциду російськомовних», заявив чільний представник Міністерства закордонних справ Росії.

Як сказав директор департаменту загальноєвропейської співпраці МЗС Росії Андрій Келін, Росія вже прийняла понад чверть мільйона біженців тільки зі сходу України.

Тому, сказав він на відкритті «Європейського форуму молодих дипломатів» у Москві, щоб зупинити «потік біженців зі сходу України», Росія «намагається врегулювати кризу в цій країні».

«Ми виступаємо за те, щоб Донбас інтегрувався в Україну на рівних умовах, щоб там не було переслідувань чи геноциду російськомовного населення», – наводить слова Келіна російське агентство «ТАСС».

За словами Києва і його західних союзників, Москва, заявляючи на словах про бажання «врегулювати кризу в Україні», продовжує насправді розпалювати її, направляючи на окуповану частину Донбасу все нові війська й озброєння й підтримуючи тамтешніх збройних сепаратистів фінансово, матеріально і пропагандою, а також продовжуючи окупацію Криму. Росія заперечує це.

Геноцидом прийнято називати дії, здійснювані з наміром знищити повністю або частково національну, етнічну, расову чи релігійну групу, але не за ознакою мови. Росія вже не раз заявляла про нібито «переслідування російськомовних на Донбасі» з боку української влади. При цьому значна частина українських військових, що протистоять об’єднаним російсько-сепаратистським силам на окупованій частині Донбасу, саме російськомовна.

XS
SM
MD
LG