Доступність посилання

ТОП новини

Біля МВС протестували проти запровадження презумпції правоти поліцейського


Близько ста активістів партій «Свобода», «Правий сектор», а також Організації українських націоналістів пікетують будівлю Міністерства внутрішніх справ України, протестуючи проти запровадження презумпції правоти поліцейського.

Присутні вимагають відставки голови МВС Арсена Авакова і керівника Національної поліції Хатії Деканоїдзе. За словами мітингувальників, вони незадоволені перебігом реформування міністерства і поліції.

За правопорядком стежать кілька сотень правоохоронців, співробітники патрульної поліції обшукують всіх учасників мітингу на підході до будівлі.

Народний депутат, радник глави МВС України Антон Геращенко, який прибув до будівлі міністерства, зазначив, що не бачить нічого екстраординарного в цій акції.

Після загибелі патрульних у Дніпрі наприкінці вересня і Деканоїдзе, і Аваков анонсували внесення до Верховної Ради пакет законодавчих ініціатив щодо презумпції правоти поліцейського. За словами Авакова, ця норма має діяти за принципом «спочатку підкоряйся поліцейському – потім оскарж».

Заступник голови парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції Віктор Чумак в ефірі Радіо Свобода заявив, що в Україні зарано запроваджувати норму про презумпцію правоти поліцейського.

XS
SM
MD
LG