Доступність посилання

ТОП новини

Міністр оборони повідомив про 173 загиблих українських військових із початку року


Степан Полторак
Степан Полторак

Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак повідомив, що з початку року внаслідок порушення бойовиками режиму припинення вогню на Донбасі загинули 173 українські військовослужбовці Збройних сил України.

Загалом таких порушень із початку року було понад 12 тисяч, сказав він у перебігу візиту до Швеції під час зустрічі з начальником Головного штабу оборони Збройних сил Швеції генералом-лейтенантом Деннісом Юлленспорре.

Крім того, сказав він, на території України незаконно перебуває 6 тисяч військовослужбовців Збройних сил Росії.

Як повідомила прес-служба Міністерства оборони, українська делегація продемонструвала представникам Генерального штабу Швеції беззаперечні докази перебування військ Росії на території України. При цьому Полторак зазначив, що Україна продовжує політику мирного врегулювання конфлікту.

Міністр оборони України також зустрівся зі своїм шведським колегою Петером Гультквістом, у розмові з яким ішлося про плани двосторонньої співпраці.

Шведський міністр наголосив на своїй всебічній підтримці європейських та євроатлантичних прагнень України, насамперед процесу реформування Збройних сил України з метою досягнення повної взаємосумісності зі збройними силами західних партнерів, мовиться в повідомленні Міноборони.

За підсумками зустрічі обидва міністри виступили зі спільною заявою, в якій, серед іншого, мовиться: «Ми наголошуємо на своїй твердій позиції щодо забезпечення територіальної цілісності України та заявляємо, що окупація частини території України є найбільшим викликом для безпеки Європи і вимагає солідарності міжнародного співтовариства. Ми підтверджуємо відданість Швеції та України фундаментальним принципам міжнародного права, поваги до суверенітету і територіальної цілісності держав та непорушності їхніх кордонів».

Степан Полторак перебуває з першим за роки незалежності України візитом міністра оборони України у Швеції.

XS
SM
MD
LG