Доступність посилання

ТОП новини

Жебрівський: на ділянці Богданівка-Петрівське почалося відведення військ


Представники місії ОБСЄ біля Петрівського, 1 жовтня 2016 року
Представники місії ОБСЄ біля Петрівського, 1 жовтня 2016 року

У Донецькій області на ділянці лінії протистояння між селами Богданівка і Петрівське 7 жовтня розпочався процес відведення військ, який має завершитися до 9 жовтня, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«З приводу розведення військ на ділянці фронту Богданівка-Петрівське. Щойно тут розпочався процес відведення військ. Згідно з домовленостями, до неділі війська мають бути відведені на один кілометр з одного і з іншого боку», – написав Жебрівський у Facebook.

«Хочу заспокоїти мешканців Донецької області – нічого страшного не відбувається. Ця територія і надалі залишається під контролем української влади, під спостереженням наших розвідників, та під наглядом ОБСЄ. В разі порушення агресором домовленості, максимум за 10 хвилин наше військо у повній бойовій готовності займе попередні позиції і візьме під контроль усю цю територію. Але дуже сподіваюся, що такої необхідності не буде», – додав він.

В угрупованні «ДНР» заявили, що 7 жовтня завершили процес відведення своїх сил у Петрівському.

5 жовтня після засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську речниця представника України в групі, колишнього президента Леоніда Кучми Дарія Оліфер заявила, що Україна готова до відведення сил у районі Петрівського 7 жовтня і Станиці Луганської 9 жовтня.

Вона наголосила, що відведення відбудеться «тільки за умови відсутності обстрілів, одночасному відведенні з протилежного боку і під контролем СММ ОБСЄ».

21 вересня у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування – Петрівському, Золотому та Станиці Луганській. Наразі відведення підрозділів сторін збройного конфлікту на Донбасі відбулося лише у Золотому.

XS
SM
MD
LG