Доступність посилання

ТОП новини

КМДА: над станцією «Героїв Дніпра» тривають роботи з укріплення станції, а не будівництво ТРЦ


Протест проти будівництва торговельно-розважального центру на станції метро «Героїв Дніпра», вересень 2016 року
Протест проти будівництва торговельно-розважального центру на станції метро «Героїв Дніпра», вересень 2016 року

У Київській міській державній адміністрації заявляють, що над станцією метро «Героїв Дніпра» тривають винятково роботи з укріплення станції, будівельні роботи із зведення торгівельного центру наразі не проводять.

Як повідомляє прес-служба адміністрації, з 2007 року передбачене проведення робіт із укріплення ґрунтів.

«Роботи з укріплення станції за своєю технологією мають бути проведені безперервно та відповідно до визначених етапів таких робіт», – йдеться у повідомленні.

У КМДА зазначають, що першим етапом робіт є укріплення піщаних ґрунтів хімічними розчинами з боків станції та частково під станцією, хімічний розчин заливається через пробурені порожнисті шахти.

6 жовтня ввечері близько 70 активістів перекрили рух транспорту навколо станції метро «Героїв Дніпра» на Оболоні в Києві на знак протесту проти, як вони кажуть, бездіяльності влади в питанні заборони будівництва торговельно-розважального центру над станцією. За словами активістів, акція безстрокова.

Раніше мер Віталій Кличко заявляв, що там триває не будівництво торговельного центру, а ремонт станції з метою зміцнити її і облаштувати належну гідроізоляцію.
Кличко також запевняв, що торговельний центр будуть будувати тільки в разі згоди громади.

Активісти вже влаштовували кілька протестів проти будівництва ТРЦ, зокрема і з перекриттям руху, що викликало значні перешкоди рухові міського і приватного транспорту.

Станцію метро «Героїв Дніпра» відкрили у листопаді 1982 року.

XS
SM
MD
LG