Доступність посилання

ТОП новини

Суд дозволив ГПУ заочно судити російських військових посадовців


Головнокомандувач Військово-морського флоту Росії Олександр Федотенков
Головнокомандувач Військово-морського флоту Росії Олександр Федотенков

Печерський райсуд Києва дозволив Генпрокуратурі провести спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні проти заступника головнокомандувача Військово-морського флоту Росії Олександра Федотенкова та начальника Берегових військ Чорноморського флоту Росії Олександра Острикова.

За інформацією ГПУ, їх звинувачують у підбурюванні до державної зради українських військових у лютому-березні 2014 року, а також діях, спрямованих на зміну меж території та державного кордону України.

«Підозрюваних оголошено у державний розшук, слідчими-суддями надано дозвіл на їх затримання та доставку у суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Після проведення необхідних слідчих та інших процесуальних дій обвинувальні акти щодо вказаних осіб будуть передані до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження)», – повідомили 7 жовтня у Генпрокуратурі.

У ГПУ зазначили, що за такі злочини передбачене покарання у вигляді довічного ув’язнення.

У 2014 році Росія анексувала український Крим. Київ і Захід не визнають цього і вважають півострів й надалі українською територією. Росія ж називає це відновленням історичної справедливості.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG