Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: за минулу добу сепаратисти стріляли на Донбасі 38 разів


©Shutterstock
©Shutterstock

Упродовж 7 жовтня підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі 38 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, повідомили у прес-центрі штабу АТО. Найбільше під обстріли потрапив маріупольський напрямок – 17 збройних атак.

Обстріли сепаратисти вели з мінометів калібру 82, 120, 122 і 152 міліметри, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

На сайтах угруповання «ДНР» станом на ранок суботи не повідомляють про обстріли за попередню добу, тоді як луганські сепаратисти на своїх ресурсах стверджують, що українська сторона за минулу добу здійснила 5 обстрілів населених пунктів, підконтрольних угрупованню «ЛНР».

Лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня. Пізніше ватажок донецьких сепаратистів Олександр Захарченко заявив, що сепаратисти можуть поновити бойові дії в разі порушень із боку української сторони.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG