Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина: через вибух замінованого автомобіля загинули 10 військових і 8 цивільних громадян


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Через вибух замінованого курдськими бойовиками автомобіля неподалік військового контрольно-пропускного пункту на південному сході Туреччини десять військових і восьмеро цивільних громадян. Ще 27 осіб, в тому числі 11 військовослужбовців, були поранені в результаті вибуху.
Про це на прес-конференції у Стамбулі 9 жовтня заявив прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим, який засудив напад. За його словами, атаку скоїв «терорист-смертником, який підірвав фургон з п'ятьма тоннами вибухових речовин».

Інформагентство «Анадолу» з посиланням на заяву турецьких збройних сил уточнило, що напад стався біля КПП жандармерії за декілька кілометрів від міста Семдінлі, що у провінції Хаккарі. Військові стверджують, що напад провело воєнізоване угруповання «Робітнича партія Курдистану» (РПК).

З літа минулого року Туреччина постраждала від низки вибухів з сотнями загиблих, у скоєні яких звинувачують бойовиків угруповань «Робітнича партія Курдистану» та «Ісламська держава».

До 2015 року між турецькими силами безпеки і бойовиками РПК діяла угода про перемир’я, але відтоді рівень насильства в регіоні значно зріс. За цей час в ході сутичок загинуло понад 600 турецьких співробітників служб безпеки і тисячі курдських бойовиків.

XS
SM
MD
LG