Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони заявляють про розмінування місцевості біля Петрівського


Представники ОБСЄ спостерігають за відведенням сил українських військових біля села Богданівка, 7 жовтня 2016 року
Представники ОБСЄ спостерігають за відведенням сил українських військових біля села Богданівка, 7 жовтня 2016 року

Речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко заявляє про розмінування місцевості в зоні розведення сил і засобів біля Петрівського у Донецькій області. Водночас, за повідомленням, біля Золотого на Луганщині місцевість залишається замінованою.

«Стан справ щодо реалізації рамкової угоди з розведення сил і засобів, ухваленої Тристоронньою контактною групою: Золоте – розведення відбулося, місцевість не розмінована, КПВВ не працює через протидію бойовиків; Петрівське – розведення відбулося, місцевість розмінована», – повідомив Лисенко.

За його словами, біля Станиці Луганської розведення сил не відбулося через регулярний обстріл з боку бойовиків. Останній епізод стався 6 жовтня одразу після півночі», – заявив речник Міноборони.

Для моніторингу виконання рамкової угоди в Золотому і Петрівському відбулися польоти безпілотників ОБСЄ, додав Лисенко.

Раніше сьогодні Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила про обмежений доступ до ділянок розведення сил біля Первомайська-Золотого і Петрівського-Богданівки на Донбасі.

За повідомленням, Збройні сили України, угруповання «ЛНР» і «ДНР» не змогли гарантувати безпеку для спостерігачів через можливі міни.

В ОБСЄ наголосили, що місія готова і може спостерігати, але їй потрібен доступ.

​Минулого тижня в ОБСЄ також повідомляли про неможливість спостереження в районах населених пунктів Золоте і Первомайськ на Луганщині через можливу наявність мін.

21 вересня у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування – Петрівському, Золотому та Станиці Луганській. Відведення підрозділів сторін збройного конфлікту на Донбасі відбулося у Золотому та у Петрівському. За процесом відведення мають спостерігати представники ОБСЄ. У Петрівському і Золотому вже повідомляли про відведення сил, а у Станиці Луганській строки відведення перенесли.

XS
SM
MD
LG