Доступність посилання

ТОП новини

Голова «Роснафти» виграв суд у «Нової газети» у справі про яхту


Ігор Сєчин
Ігор Сєчин

Басманний суд столиці Росії Москви у повному обсязі задовольнив позов «про захист честі, гідності й ділової репутації» президента компанії «Роснафта» Ігоря Сєчина до «Нової газети».

Суд визнав такими, що «не відповідають дійсності», відомості про те, що Сєчин пов’язаний з дорогою яхтою «Свята княгиня Ольга».

Згідно з рішенням суду, газета повинна видалити зі свого сайту статтю про цю яхту й опублікувати спростування. Матеріальної компенсації голова «Роснафти» не вимагав.

У статті, опублікованій в «Новій газеті» 1 серпня, стверджувалося, що яхта вартістю близько 150 мільйонів доларів може перебувати в користуванні дружини Сєчина – Ольги. Адвокати голови «Роснафти» звинувачували газету у втручанні в приватне життя. «Нова газета» стверджує, що опублікована інформація становить «суспільно важливий інтерес», оскільки Сєчин очолює компанію, головним акціонером якої є держава.

Раніше Сєчин вже виграв суди у низки російських видань – зокрема, домігся рішення про знищення тиражу газети «Ведомости» зі статтею про, ймовірно, його будинок, що зводять у підмосковній Барвисі.

XS
SM
MD
LG