Доступність посилання

ТОП новини

Мінґареллі: Україні потрібно зняти мораторій на експорт лісу і врегулювати виплати переселенцям


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Голова представництва ЄС в Україні Юґ Мінґареллі заявляє, що Євросоюз очікує від України скасування заборони на експорт лісу та врегулювання питання соціальної допомоги внутрішнім переселенцям для надання чергового транша макрофінансової допомоги в 600 мільйонів євро.

«Ми вже надали Україні перший транш у розмірі 600 мільйонів євро й зараз йдеться про другий транш, теж 600 мільйонів євро», – сказав Мінґареллі на своїй першій прес-конференції у Києві.

За його словами, для цього Україні необхідно виконати дві головні умови – скасувати заборону на експорт лісу та вирішити питання щодо соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб.

Мінґареллі зазначив, що на сьогодні відбуваються обговорення з Києвом цих питань.

Минулого місяця віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович, перебуваючи з візитом у Києві, заявив, що Україна зможе отримати транш допомоги у розмірі 600 мільйонів євро від Європейської комісії, якщо ухвалить низку «енергетичних законів».

22 травня 2015 року на саміті «Східного партнерства» у Ризі Європейська комісія й уряд України підписали меморандум про порозуміння щодо надання Києву макрофінансової допомоги в розмірі 1,8 мільярда євро.

Перший транш Україна отримала ще у 2015 році. Але 19 травня голова місії Європарламенту з бюджетного контролю Інге Ґрессле заявила, що Україна ще не виконала умови для надання їй чергових коштів із боку ЄС. Вона допустила можливість припинення виплати макрофінансової допомоги Україні у разі непроведення реформ.

XS
SM
MD
LG