Доступність посилання

ТОП новини

Росія може стати «вигнанкою» через бомбардування Сирії – Боріс Джонсон


Боріс Джонсон
Боріс Джонсон

Голова МЗС Великої Британії Боріс Джонсон застеріг Росію, що вона може стати «вигнанкою», якщо продовжуватиме бомбардувати цивільні райони у Сирії.

«Якщо Росія продовжуватиме свій нинішній шлях, то, думаю, що ця велика країна ризикує перетворитися на вигнанку», – сказав Джонсон 11 жовтня у Лондоні під час виступу у нижній Палаті громад британського парламенту.

Боріс Джонсон також закликав проводити демонстрації біля російського посольства у Лондоні і висловив здивування, що їх іще не влаштувала британська громадська коаліція «Стоп війні».

«Я був би радий побачити демонстрації біля посольства Росії», – заявив голова МЗС Великої Британії.

Боріс Джонсон також поклав саме на Москву відповідальність за бомбардування 19 вересня колони з гуманітарною допомогою. За його словами, на підтвердження цього є «надійні докази».

Минулого тижня Росія заблокувала ухвалення в Раді безпеки ООН резолюції, яка передбачала припинення повітряних ударів і польотів військової авіації над сирійським містом Алеппо. Проект резолюції, яку спільно розробили дипломати Франції та Іспанії, представляв французький міністр закордонних справ Жан-Марк Еро.

Згодом у Москві пояснили, що Росія ветувала проект резолюції щодо Сирії, тому що проект є «політизованим і має односторонній характер».

Сотні мирних жителів загинули внаслідок російських і сирійських урядових повітряних ударів по утримуваних повстанцями районах Алеппо, відколи бойові дії в Алеппо поновилися 19 вересня після зриву перемир’я, яке було погоджено США і Росією.

Вашингтон і Москва, які були на протилежних сторонах сирійського конфлікту, критикували один одного через недотримання угод про перемир’я.

Зокрема, Росія категорично відкидала попередні заяви про те, що у знищенні гуманітарної автоколони, що перебувала на підконтрольних повстанцям територіях, у вересні винна або російська, або сирійська урядова авіація, і намагалася скласти вину на самих повстанців – які авіації взагалі не мають.

XS
SM
MD
LG