Доступність посилання

ТОП новини

Посольство України в Іспанії підтверджує арешт українських моряків – МЗС


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Посольство України в Іспанії підтвердило факт затримання українських моряків – членів екіпажу судна, яке плаває під прапором Панами. Про це Радіо Свобода повідомила речниця департаменту консульської служби МЗС України Ореста Старак.

«23 вересня у рамках спецоперації, яка була проведена Цивільною гвардією Іспанії, було затримано судно Marti N. і члени екіпажу цього судна, серед яких були громадяни України. Екіпаж був звинувачений у перевезенні наркотиків. За інформацією, наявною у нашому диппредставництві, судно було доставлене до порту Альмерія, наші співвітчизники були взяті під варту і зараз утримуються у цьому місті», – повідомила Старак.

За її словами, консульство України у Малазі перевіряє, чи всі одинадцятеро затриманих є громадянами України, та їхні особисті дані, і намагається з’ясувати, які звинувачення проти них висуває іспанська сторона.

Як повідомила напередодні «Німецька хвиля», одинадцятьох громадян України – членів команди вантажного судна, що вийшло 23 вересня з іспанського порту Альмерія у напрямку Лівії, – перебувають під слідством в іспанській в’язниці. Цю інформацію 11 жовтня на прес-конференції у Мадриді озвучив підполковник Цивільної гвардії (жандармерії) Хав’єр Рохеро. За його словами, «українці причетні до діяльності мережі», яка займається постачанням зброї і наркотиків бойовикам в Іраку та Лівії.

XS
SM
MD
LG