Доступність посилання

ТОП новини

Захист журналіста Сущенка клопоче про надання йому статусу політв’язня – Фейгін


Роман Сущенко
Роман Сущенко

Захист заарештованого в Росії українського журналіста Романа Сущенка проводить переговори з російськими та міжнародними правозахисними організаціями щодо визнання його статусу як політичного в'язня. Про це на сторінці у Twitter повідомив його адвокат Марк Фейгін.

«Сьогодні я вилітаю на Форум вільної Росії до Вільнюса. Звільнення українського журналіста Сущенка обов'язково стане темою для обговорення... Ми проводимо переговори з правозахисними організаціями, російськими і міжнародними, про визнання статусу Романа Сущенка як політв'язня», – написав Фейгін.

Також він додав, що найбільші заходи, спрямовані на захист журналіста Романа Сущенка, іще попереду. Адвокат також запропонував владі Росії повернути Сущенка на батьківщину в обмін на вихід Фейгіна із справи.

10 жовтня з’явилася інформація, що український консул зустрівся із Романом Сущенком в СІЗО Москви, але деталей цієї зустрічі не було. Водночас в МЗС України таку зустріч анонсували на 14 жовтня.

Кореспондента українського державного інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня. Наступного дня Лефортовський суд Москви арештував його.

ФСБ Росії звинуватила Сущенка у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України». Міноборони цю заяву заперечило. Сущенко провини не визнає.

XS
SM
MD
LG