Доступність посилання

ТОП новини

Лондон розглядає можливості воєнної участі у Сирії – Джонсон


Боріс Джонсон
Боріс Джонсон

Голова МЗС Великої Британії Боріс Джонсон заявляє, що Лондон розглядає можливості майбутньої воєнної участі у Сирії разом з міжнародною коаліцією під проводом США.

«Але ми мусимо бути реалістами щодо того, як це працює, і які результати ми отримаємо. Ми не можемо нічого робити без коаліції, без співпраці з американцями», – сказав Джонсон 13 жовтня під час виступу у британському парламенті.

«Наразі важливо не давати примарних надій [сирійцям]. Ми знаємо про труднощі і наслідки, які можуть бути під час створення безполітної зони чи зони без бомбардувань. Не важливо, як легко буває говорити про таку концепцію. Але якщо ми можемо зробити більше спільно з нашими союзниками, тоді, звісно, ми маємо розглянути ці заходи. Повірте, ця робота ведеться», – додав він.

Боріс Джонсон також закликав посилити санкції проти режиму Сирії. При цьому він зазначив, що не хоче «вічної конфронтації» з Росією.

Минулого тижня Росія заблокувала ухвалення у Раді безпеки ООН резолюції, яка передбачала припинення повітряних ударів і польотів військової авіації над сирійським містом Алеппо. У Москві пояснили, що Росія ветувала проект резолюції щодо Сирії, тому що проект є «політизованим і має односторонній характер».

Сотні мирних жителів загинули внаслідок російських і сирійських урядових повітряних ударів по утримуваних повстанцями районах Алеппо, відколи бойові дії в Алеппо поновилися 19 вересня після зриву перемир’я, яке було погоджено США і Росією.

XS
SM
MD
LG