Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові «антимайданівця» Головачова звільнили під заставу


У Харкові за рішенням Київського районного суду звільнили під заставу зі слідчого ізолятору при Темнівській колонії №100 одного з лідерів «антимайдану» Спартака Головачова. Як повідомив Радіо Свобода адвокат затриманого Тихоненкоа, Головачова обвинувачують в участі у захопленні приміщення обласної державної адміністрації 6 квітня 2014 року.

«Спартак Головачов перебував під вартою два з половиною роки, поки справа розглядалася у суді. Суддя і представники прокуратури затягували її розгляд, а коли дійшло до останніх судових баталій, суддя пішов у відставку. Справу передали іншому судді. У зв’язку з цим, кримінальне провадження щодо Головачова почали повторно розглядати. Під час підготовчого засідання прокурор знов наполягав на продовженні запобіжного заходу у вигляді утримування під вартою і заперечував проти будь-яких застав. Суддя продовжив на 2 місяці запобіжний захід з можливістю внесення грошової застави, чим і скористався Головачов», – зазначає адвокат.

Головачова звільнили під заставу у 200 тисяч гривень.

В обласній прокуратурі підтвердили, що державне обвинувачення наполягало на утриманні під вартою Спартака Головачова без можливості внесення грошової застави.

Спартак Головачов – один із найактивніших учасників так званої «Російської весни». Прокуратура вважає його учасником захоплення будівлі Харківської обладміністрації 6 квітня 2014 року.

Головачова затримали 30 квітня 2014 року. Кримінальне провадження ведеться за статтею «організація масових заворушень».

XS
SM
MD
LG