Доступність посилання

ТОП новини

У Римі стартувала акція «Зупинити війну Путіна в Україні»


Акція протесту «Зупинити війну Путіна в Україні». Рим, 14 жовтня 2016 року
Акція протесту «Зупинити війну Путіна в Україні». Рим, 14 жовтня 2016 року

У Римі у рамках другої світової акції «Зупинити війну Путіна в Україні» 13 жовтня відбувся мітинг-протест.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, під стінами Колізею та біля арки Костянтина зібралися півсотні активістів української спільноти з антивоєнними гаслами й національною символікою.

Демонстранти оголосили вимоги нинішньої акції: вивести з території України всі окупаційні війська Росії, звільнити українських в’язнів, яких незаконно утримують у Росії та Криму i посилити спостережну місію ОБСЄ, зробивши її цілодобовою. Пояснюючи італійською та англійською мовами історію і наслідки війни на Донбасі, учасники мітингу звернулися до всіх небайдужих підписати міжнародну петицію до світових лідерів, де мовиться про згадані вимоги.

«Світові медіа нині майже не висвітлюють збройний конфлікт в Україні, але гібридна війна, започаткована лідером Кремля, там щоденно триває вже другий рік», – мовиться у листівках для іноземців із гаслом: «Stop Putin’s War in Ukraine!».

Під час римської акції відбулися флеш-моби, один з яких присвятили місії спостерігачів ОБСЄ. На думку демонстрантів, міжнародні спостерігачі закривають очі на воєнні злочини і діють, як маріонетки в руках президента Росії Володимира Путіна.

«Нинішню акцію протесту ми провели у символічному місці у Римі – біля Колізею та арки Костянтина. Ці історичні монументи Вічного міста свідчать про минулі війни і перемоги, тож, сподіваємося наша акція призведе до остаточної перемоги України», – сказала у коментарі для Радіо Свобода Олеся Татарин, співголова асоціації «Італія-Україна. Майдан». Демонстрацію підтримав також Конгрес українців Італії.

14 жовтня подібний захід відбудеться в Мілані та інших містах світу.

XS
SM
MD
LG