Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби на Донбасі жоден військовий не загинув і не зазнав поранень – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Впродовж минулої доби внаслідок бойових дій на Донбасі втрат серед українських військових немає, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

«За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах українських військ немає», – сказав речник.

Щоденний брифінг щодо ситуації в районі проведення антитерористичної операції Лисенко розпочав з привітання із Днем захисника України.

«Вже понад 2,5 роки українці захищають Батьківщину на різних рубежах. Найголовніший з них – фронт, що простягається на лінії зіткнення на Сході та адміністративній лінії з окупованим Росією Кримом. Військова служба та патріотизм об’єднали чоловіків і жінок різних переконань, релігій та мов задля того, щоб Україна була незалежною, а жоден агресор не зазіхав на мир та спокій українців. Ми завжди пам’ятатимемо про кожного героя, що віддав життя за Україну», – сказав Лисенко.

Раніше в прес-центрі штабу АТО повідомили, що 13 жовтня підтримувані Росією бойовики на Донбасі 25 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових.

В угрупованні «ДНР» звинуватили українських військовослужбовців в обстрілах околиць Донецька і довколишніх сіл. Донецькі бойовики заявили, що українська сторона застосувала понад дві сотні артснарядів.
В угрупованні «ЛНР» заявили про обстріл села Калинового. Луганські сепаратисти стверджують, що українська сторона використала під час обстрілів 120-міліметрові міномети.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG