Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі День захисника України відзначили ходою ветеранів АТО


У Запоріжжі День захисника України відзначили ходою ветеранів АТО (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00

Сьогодні у Запоріжжі відбулася святкова хода з нагоди Дня захисника України, у якій взяли участь демобілізовані військовослужбовці, волонтери та військовослужбовці Запорізького військового гарнізону, передає кореспондент Радіо Свобода.

Учасники акції пройшлися центральним проспектом міста від бульвару Шевченка до майдану Героїв Революції Гідності, де відбувся мітинг та хвилина мовчання за загиблими під час військових дій на сході України українськими бійцями.

«Захист Батьківщини – це обов'язок кожного чоловіка. Вийшло так – ніхто не хотів збирався воювати, навіть думок таких не було. Але вийшло так і життя поставило нас у такі умови, що ми вимушені були робити це. А якщо життя ставить такі умови — ми маємо це робити. Ми маємо виховувати молодь, бо те, з чим зіткнулась наша країна у 14-му році, коли людей мобілізували, а вони не могли вийти, не могли перебороти себе, кожен кричав, що там наші брати, а інші – там наші вороги, аби такого більше не було. У нас є країна, є армія і ми маємо свою країну захищати. Оце і є це свято», – розповів учасник акції, демобілізований боєць 93-ї окремої механізованої бригади Микола Карлюка.

14 жовтня відзначають День захисника України. Свято встановлено указом президента від 14 жовтня 2014 року, історично воно пов’язане з релігійним святом Покрови Пресвятої Богородиці, яку вважали своєю покровителькою запорізькі козаки.

XS
SM
MD
LG