Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі поранені четверо військових – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Впродовж минулої доби внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, однак четверо зазнали поранень, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

«Троє отримали поранення – двоє на маріупольському напрямку (Широкине і Водяне) та один – на донецькому (Зайцеве). Ще один військовий отримав контузію внаслідок ворожого артилерійського обстрілу поблизу Водяного. Всі поранені бійці вже знаходяться в лікарнях», – повідомив Лисенко.

Також він зазначив, що інформація оприлюднена раніше Луганською військово-цивільної адміністрацією, про нібито загибель двох військовослужбовців внаслідок бойових дій не відповідає дійсності. Він додав, що військові загинули через побутовий конфлікт, триває розслідування.

Речник Міноборони також зауважив, що найскладніша ситуація напередодні була на маріупольському напрямку.

«Дві третини обстрілів бойовиків були з важкого озброєння – мінометів та потужних гармат, і один раз з танку», – додав Андрій Лисенко.

Раніше сьогодні у штабі АТО зазначили, що за минулу добу підтримувані Росією бойовики на Донбасі 42 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військовослужбовці впродовж минулого дня випустили понад 190 артснарядів і мін в бік підконтрольних угрупованню населених пунктів.

Водночас в угрупованні «ЛНР» стверджують, що українська сторона 8 разів обстріляла підконтрольні луганським сепаратистам території, зокрема поблизу села Калинове, Новозванівка, Новоолександрівка, Троїцьке і Мар'ївка.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG