Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко на Донбасі провів нараду з керівниками секторів АТО – Цеголко


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко у суботу на Донбасі провів нараду з керівниками секторів антитерористичної операції, повідомив речник президента Святослав Цеголко у Twitter. Про що саме йшлося під час зустрічі поки не повідомляється.

Раніше Порошенко повідомив, що після поїздки на Харківщину прибув в зону АТО, щоб привітати зі святом та вручити нагороди військовим, які в рамках шостої хвилі демобілізації, скоро повернуться додому.

«Ви (мобілізовані військові – ред.) відіграли надзвичайно важливу роль в умовах, коли ми завершили реформування армії і створили потужну базу для переходу армії на контракт. Це дуже важливо, що відповідно до мого указу вже до кінця жовтня ви будете звільнені в запас і зможете повернутися додому», – заявив Порошенко.

Виступаючи перед військовими, президент також зазначив, що українська влада має виконати всі зобов'язання щодо соціальних пільг для вояків, і що реформа харчового забезпечення ЗСУ продовжується.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками. Від квітня 2014 року, за даними ООН, на Донбасі загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG