Доступність посилання

ТОП новини

Російські військові провели в Криму навчання протиповітряної оборони – розвідка


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Російські військові в анексованому Росією Криму провели навчання підрозділів протиповітряної оборони, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України на сторінці у Facebook.

«14 жовтня цього року угруповання протиповітряної оборони Збройних сил Росії на території окупованого Криму було приведено у бойову готовність «повна». По тривозі підняті підрозділи 31-ї дивізії протиповітряної оборони (Севастополь), 37-го змішаного авіаційного полку (Гвардійське) та 38-го винищувального авіаційного полку (Бельбек)», – йдеться в повідомленні.

За даними розвідувального управління Міноборони, бойові розрахунки радіотехнічних підрозділів здійснювали маневри з виявлення повітряних цілей і наведення винищувальної авіації на мисі Тарханкут, Фіолент, на горі Ай-Петрі, поблизу міст Джанкой, Керч та Феодосія.

«Проведення зазначених заходів у повітряному просторі над акваторією Чорного моря створює небезпеку міжнародному авіаційному сполученню та загрожує можливим повторенням трагедії малайзійського «Боїнга» рейсу МН17», – йдеться в повідомленні.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали анексію Криму незаконною і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку санкцій щодо Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG