Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін вирушив до Люксембурга і Брюсселя


Павло Клімкін, архівне фото
Павло Клімкін, архівне фото

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вирушив із робочим візитом до Люксембурга та Брюсселя, повідомили в МЗС.

Візит триватиме в неділю й понеділок, мовиться в повідомленні.

Програмою передбачена участь міністра в засіданні в форматі «Україна + Друзі України в ЄС» на рівні міністрів закордонних справ держав-членів Євросоюзу.

Крім того, повідомили в міністерстві, Павло Клімкін також проведе зустрічі з першим віце-президентом Європейської комісії з питань кращого управління, міжінституційних відносин, верховенства права та Хартії фундаментальних прав Франсом Тіммермансом, комісаром ЄС із питань Європейської політики сусідства та переговорів із розширення Йоганнесом Ганом, президентом Європейської народної партії Жозефом Долем, головою комітету в закордонних справах Парламенту Люксембургу Марком Анґелем, а також міністрами закордонних справ окремих держав-членів ЄС.

У повідомленні не згадано конкретно, які плануються теми розмов у перебігу цих зустрічей.

Україна у відносинах із Європейським союзом нині має кілька нагальних питань, серед яких необхідність продовження санкцій щодо Росії через її агресію проти України, надання громадянам України безвізового режиму для короткотермінових відвідин країн «шенгенської зони» чи ратифікація Угоди про асоціацію.

XS
SM
MD
LG