Доступність посилання

ТОП новини

Парубій: 20 жовтня Рада має розглянути держбюджет-2017 у першому читанні


Андрій Парубій (©Shutterstock)
Андрій Парубій (©Shutterstock)

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що у четвер, 20 жовтня, парламент має розглянути законопроект про державний бюджет на 2017 рік у першому читанні. Про це він сказав під час погоджувальної ради.

Парубій зазначив, що, згідно з регламентом, депутати мають не пізніше ніж 20 жовтня розглянути в першому читанні проект закону про державний бюджет на 2017 рік.

«Я мав розмову з прем’єр-міністром. І четвер ми повинні запланувати як день розгляду бюджету», – сказав спікер і закликав народних депутатів підготуватися до цього розгляду.

21 вересня Верховна Рада України взяла до роботи проект закону про державний бюджет на 2017 рік, який того дня у парламенті представив Кабмін.

Законопроект про державний бюджет на 2017 рік розглядається за процедурою трьох читань. Народні депутати і комітети готують свої пропозиції до проекту закону і не пізніше ніж 1 жовтня направляють їх до комітету парламенту з питань бюджету.

Відповідно до регламенту Верховної Ради, закон про державний бюджет України має бути ухвалений парламентом до 1 грудня року, що передує плановому. У Кабміні розраховують, що Рада ухвалить закон про державний бюджет на 2017 рік до 1 грудня.

Минулого року держбюджет-2016 депутати ухвалили вночі 25 грудня 2015 року.

XS
SM
MD
LG