Доступність посилання

ТОП новини

WikiLeaks: Ассанжу вимкнули інтернет


Джуліан Ассанж
Джуліан Ассанж

Засновник сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж, що вже кілька років переховується в посольстві Еквадору в Лондоні, позбавлений доступу до інтернету в зв’язку з діями «державних органів». Про це йдеться в заяві у Twitter проекту WikiLeaks. Яка саме держава мається на увазі, не уточнюється.

У WikiLeaks заявляють, що задіяні «плани дії в надзвичайній ситуації».

Коментарів державних органів поки що немає. Немає і незалежних підтверджень про проблеми Ассанжа з доступом до інтернету.

У вересні цього року апеляційний суд Швеції підтвердив ордер на арешт засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа у зв’язку з підозрами в сексуальних злочинах. 45-річний австралійський хакер уникнув екстрадиції до Швеції, сховавшись у 2012 році від кримінального переслідування в посольстві Еквадору в Лондоні, де перебуває досі.

Поліція Швеції розшукує Ассанжа для допиту з приводу заяв двох жінок. Вони стверджують, що в 2010 році він зґвалтував їх. Ассанж неодноразово вимагав зняти з нього ці підозри. Він побоюється, що в разі екстрадиції до Швеції, влада цієї країни вишле його в США, де його судитимуть за публікацію секретних документів.

Сайт WikiLeaks в останні дні публікує документи, пов’язані з передвиборчою кампанією в США. Джуліан Ассанж раніше заявляв, що у WikiLeaks є документи, які можуть «вплинути» на хід кампанії. Штаб кандидата від Демократичної партії Гіларі Клінтон стверджує, що WikiLeaks отримує документи від російських хакерів, пов’язаних зі спецслужбами, які зламують американські сервери з метою вплинути на хід виборів. Американські спецслужби прямо звинувачують Росію в кібератаках. Ассанж стверджує, що сайт WikiLeaks ніяк не пов’язаний з російськими спецслужбами.

XS
SM
MD
LG