Доступність посилання

ТОП новини

Шойгу: російські й сирійські авіаудари в Алеппо припинені


Сергій Шойгу
Сергій Шойгу

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявляє, що російські і сирійські авіаційні сили припинили удари по місту Алеппо на півночі Сирії.

18 жовтня Шойгу повідомив, що авіаудари припинені з 10:00, щоб дати можливість цивільним і повстанцям залишити оточену частину міста.

Ця заява з’явилася після того, як спостерігачі за правами людини в Сирії, що базуються в Лондоні, повідомили про «інтенсивні авіаудари російських літаків після півночі» по утримуваних повстанцями районах Алеппо.

17 жовтня Росія оголосила про намір зупинити операції в Алеппо 20 жовтня на вісім годин, щоб дати змогу цивільним і повстанцям вийти зі східних районів міста. Сирійські опозиційні активісти заявили, що внаслідок авіаударів в Алеппо та поруч із містом 17 жовтня загинули щонайменше 36 людей.

ООН привітала плани про припинення авіаударів, але заявила, що планована перерва є недостатньо довгою для того, щоб вивести цивільних і гарантувати доставку гуманітарних вантажів.

США заявили, що рішення Росії є «запізнілим».

Співробітники гуманітарних організацій ООН просили про щотижневе 48-годинне припинення вогню, щоб уможливити допомогу жителям оточених східних районів міста. Однак російські й сирійські сили лише посилили наступ на контрольовані повстанцями райони.

XS
SM
MD
LG