Доступність посилання

ТОП новини

Керівник RT: британський банк висловив готовність обговорити ситуацію з закриттям рахунків


Маргарита Симоньян, архівне фото
Маргарита Симоньян, архівне фото

Головний редактор російського прокремлівського пропагандистського телеканалу RT Маргарита Симоньян заявила, що британський банк, який повідомляв про остаточне рішення закрити рахунки каналу, тепер висловив готовність «обговорити ситуацію» «після вчорашнього шуму».

«Хоча вчора писав, що обговорювати наміру не має», – додала вона у твітері й додала хештег «сила шуму».

А в інтерв’ю російському агентству «РІА Новості» вона заявила, що нове рішення банківської групи The Royal Bank of Scotland (RBS) – до неї належить банк NatWest, який повідомляв про закриття рахунків – пов’язане, на її думку, з «порушеним навколо цієї ситуації широким обговоренням».

Раніше у вівторок британський щоденник The Times написав, що британський банк уже відмовився закривати рахунки RT. Як стверджувало видання, банк змінив рішення після того, як Москва пригрозила заморозити фінансові операції британської телерадіомовної корпорації «Бі-бі-сі» в Росії.

У понеділок стало відомо, що банк NatWest попередив RT, що доступ до рахунків каналу закриють у середині листопада, а самі рахунки закриють до середини грудня, повернувши каналові залишки на них. Це пояснили рішенням банку припинити співпрацю з каналом, причини якого не уточнювали.

Російська телемережа RT, що діє багатьма мовами в багатьох країнах світу, називає себе незалежною від Кремля, але повністю повторює його позицію і пропаганду й поширює дезінформацію, отримуючи на це державне фінансування. Такі дії каналу вже викликали засудження в низці країн.

Зокрема, у Великій Британії тамтешній медіа-регулятор Ofcom уже не раз визнавав порушення правил телемовлення з боку RT – за даними щоденника The Times, у 15 випадках, – а у вересні повідомив, що проведе чергову перевірку каналу за підозрою в передачі неправдивої інформації.

XS
SM
MD
LG