Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу бойовики на Донбасі стріляли 57 разів – штаб АТО


У прес-центрі штабу АТО в середу повідомили, що упродовж минулої доби проросійські сепаратисти 57 разів відкривали вогонь на Донбасі. Найбільше обстрілів було на маріупольському напрямку – 44. Під обстріли потрапили території поблизу Талаківки, Павлопіля, Гранітного, Красногорівки, Мар’їнки, Водяного, Лебединського, Широкина, Попасної, Оріхового, Новозванівки, Кримського, Авдіївки та Верхньоторецького.

За даними штабу, бойовики при обстрілах використовували артилерію калібру 82, 120, 122 та 152 міліметри, застосовували як важке озброєння, так і стрілецьку зброю.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військовослужбовці впродовж минулого дня випустили понад 150 артснарядів поблизу сіл Саханка, Ужівка (колишнє Ленінське) і Комінтернове. За даними донецьких бойовиків, через обстріли двоє бійців угруповання загинули.

Водночас в угрупованні «ЛНР» стверджують, що українська сторона стягнула військову техніку і особовий склад поблизу Золотого. Про обстріли за останні години на підконтрольних луганським сепаратистам територіях не повідомляється.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Обстріли з різною інтенсивністю тривають. Сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG