Доступність посилання

ТОП новини

Рада звернулася до міжнародної спільноти через ситуацію в Сирії


Місто Алеппо, 17 жовтня 2016 року
Місто Алеппо, 17 жовтня 2016 року

Верховна Рада звернулася до міжнародних організацій, парламентів держав-членів ОБСЄ та Організації ісламського співробітництва через ситуацію в Сирії. За ухвалення постанови про це звернення проголосував 241 народний депутат за мінімально необхідних 226.

У зверненні зазначається, що у Верховній Раді стурбовані «драматичним погіршенням гуманітарної ситуації в Сирії» і виступають за «негайне припинення кровопролиття, максимальне використання політико-дипломатичних засобів для врегулювання конфлікту та за необхідність притягнення до відповідальності винних у порушенні міжнародного гуманітарного права».

Українські депутати закликають усі причетні сторони сприяти створенню передумов для відновлення політичного процесу врегулювання, а сторони збройного конфлікту в Сирії припинити активні бойові дії на всій території Сирії, зокрема в місті Алеппо.

Як зазначають автори документа у пояснювальній записці, ухвалення звернення «буде важливим елементом закликів міжнародного співтовариства щодо нагальної потреби забезпечення припинення активних бойових дій на території Сирії, повернення до політичного врегулювання цього конфлікту, а також необхідністю засудження бомбардувань Росією місць проживання цивільного населення, зокрема Алеппо».

У конфлікті, що триває у Сирії з березня 2011 року, Росія підтримує сторону сирійського президента Башара Асада. З вересня 2015 року Росія долучилися до військової операції у Сирії – де-факто на боці сирійських урядових сил.

XS
SM
MD
LG