Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, 1 поранений – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі один український військовий загинув, ще один поранений, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що це сталося у Лебединському внаслідок артобстрілу сепаратистів.

За даними речника АТО, на Луганщині вчора бойові дії велися на ділянці фронту Трьохізбенка – Новозванівка, там підтримувані Росією бойовики використовували легке озброєння і міномети.

«На донецькому напрямку основні бойові дії розгорнулися в авдіївській промзоні, де окупанти організували 2 достатньо тривалих обстріли. Противник застосовував важке озброєння – міномети і гармати», – сказав він.

На маріупольському напрямку, за даними Лисенка, бойові дії на ділянці фронту Павлопіль – Широкине відбуваються цілодобово.

В угрупованні «ДНР» звинуватили українських військовослужбовців в обстрілі околиць Горлівки. В угрупованні «ЛНР» заявили про два обстріли з боку українських військових минулої доби.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Відтоді інтенсивність бойових дій знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачувають одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG