Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін призначив директором Офісу супроводу інвестицій Данила Білака


©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України створив Офіс супроводу інвестицій, а також призначив директором Офісу представника компанії CMS Cameron McKenna LLC Данила Білака.

Як заявилана засіданні Кабміну урядовий уповноважений з залучення інвестицій Оксана Маркарова, Білак має 25-річний досвід роботи в Україні і працював з багатьма інвесторами в Україні.

Білак під час виступу на засіданні уряду окреслив чотири основні принципи роботи офісу: відкритість, комунікація не лише з чиновниками, але і з бізнесом, місцевою владою і суспільством, а також співробітництво і прозорість.

Раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що цей Офіс «не має бути ще однією інституцією, яка буде займатися невідомо чим».

У вересні 2014 року тодішній Кабінет міністрів ухвалив рішення ліквідувати Держінвестпроект, поклавши його функції на міністерство економічного розвитку і торгівлі.

Крім того, у травні 2015 року в Україні запрацював офіс бізнес-омбудсмена.

Відповідно до законодавства, Рада бізнес-омбудсмена є постійно діючим консультативно-дорадчим органом Кабінету міністрів. Рада розглядає скарги підприємців щодо вчинення корупційних діянь або інших порушень, звертається із запитами до органів державної влади щодо реалізації рекомендацій Ради, збирає опрацьовує та систематизує інформацію щодо справ, які нею вивчаються у зв’язку з розглядом скарг.

XS
SM
MD
LG