Доступність посилання

ТОП новини

Уряд затвердив умови конкурсу з продажу ОПЗ, стартова ціна – близько 5 мільярдів гривень


Одеський припортовий завод
Одеський припортовий завод

Кабінет міністрів України затвердив умови проведення повторного конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу.

За рішенням уряду, стартову ціну ОПЗ знизили до 5,16 мільярда гривень, термін приватизації продовжено до 7 січня 2017 року.

«Нам потрібно стимулювати прихід інвесторів, якщо для цього потрібно зменшувати ціну і заохочувати їх торгуватися, значить, потрібно це робити», – сказав голова ФДМУ Ігор Білоус на засіданні уряду.

Він також зазначив, що наразі є 5 учасників, які мають інтерес до ОПЗ.

У серпні Білоус заявляв, що стартова ціна Одеського припортового заводу на новому приватизаційному конкурсі з його продажу буде істотно знижена, можливе зниження ціни вдвічі.

У липні у Фонді державного майна України заявили, що на участь у конкурсі з продажу Одеського припортового заводу не надійшло жодної заявки. Відтак ФДМУ був змушений визнати конкурс таким, що не відбувся.

Перед цим Фонд держмайна пропонував Кабмінові затвердити стартову ціну продажу державного пакету акцій (99,6%) Одеського припортового заводу на рівні 13,175 мільярда гривень. Умови приватизації ОПЗ також передбачають, що проведення конкурсу можливе лише за наявності щонайменше двох учасників, до торгів не допускатимуться компанії з Росії.

Вперше рішення про приватизацію припортового заводу ухвалили ще 1993 року, а перші торги відбулися 2009-го, проте завод досі перебуває в державній власності.

Одеський припортовий завод є одним із найбільших підприємств хімічної галузі як в Україні, так і в Європі. Кількість працівників перевищує 4 тисячі осіб. Він спеціалізується на виробництві та реалізації хімічної продукції – аміаку та карбаміду, а також перевантажує на експорт продукцію інших підприємств України та Росії.

XS
SM
MD
LG