Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст Росії направив запит України про відеодопит Януковича до суду в Ростові-на-Дону – агентства


Віктор Янукович у Ростові-на-Дону, фото 2014 року
Віктор Янукович у Ростові-на-Дону, фото 2014 року

Міністерство юстиції Росії підтвердило, що отримало запит Мін’юсту України про допит колишнього президента України Віктора Януковича за допомогою відеоконференцзв’язку і направило його до суду в місті Ростові-на-Дону, повідомили російські агентства з посиланням на прес-службу російського міністерства.

За цими повідомленнями, про рішення суду міністерство повідомить українську сторону.

Раніше адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк заявляв, що в Росії офіційно підтвердили надання притулку колишньому президентові.

За повідомленнями, він живе в Ростові-на-Дону.

Україна намагається домогтися його допиту, зокрема, за допомогою відеоконференцзв’язку, який має бути належно оформлений, щоб мати процесуальну вагу. Для цього Україна зверталася до Росії з запитами про юридичну допомогу.

Віктор Янукович є в Україні фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення ним державної влади в 2010 році.

Янукович утік із України до Росії в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві.

XS
SM
MD
LG