Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: документів у Берліні не підписували, говорили про безпеку


Під час зустрічі
Під час зустрічі

Президент України Петро Порошенко заявив після закінчення зустрічі в «нормандському форматі» в Берліні, що учасники зустрічі не підписували ніяких документів, та й не планували цього.

За його словами, левова частка обговорень стосувалася безпекових питань.

До цих питань, сказав президент, належать і виведення іноземних військ із території України, і безперешкодний доступ ОБСЄ до всієї окупованої території – і до лінії зіткнення, і до місць відведення техніки, і до нині неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону.

Щодо «дорожньої карти», про яку домовилися учасники, то, додав Порошенко, першим у ній буде саме безпековий блок. Другим має стати політичний, а третім гуманітарний.

Як сказав президент, у перебігу переговорів ішлося і про українських заручників, що перебувають і на окупованій території, і на території Росії, зокрема, і про затриманого в Москві журналіста Романа Сущенка. За його словами, обговорили, зокрема, доступ до них адвокатів, українських дипломатів і представників Червоного Хреста.

Інші учасники зустрічі – канцлер Німеччини Анґела Меркель і президенти Франції Франсуа Олланд і Росії Володимир Путін – іще не коментували результатів «нормандської зустрічі», бо після її завершення продовжили зустріч утрьох, присвячену вже діям Росії в Сирії, які, за оцінками, можуть становити воєнні злочини.

XS
SM
MD
LG