Доступність посилання

ТОП новини

В МЗС Сербії назвали «неприйнятним» тиск ЄС щодо приєднання до санкцій проти Росії 


Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачіч та очільник МЗС Росії Сергій Лавров, Сочі, 1 липня 2016 року
Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачіч та очільник МЗС Росії Сергій Лавров, Сочі, 1 липня 2016 року

Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич 19 жовтня назвав «неприйнятним» тиск Європейського союзу на країну в питанні введення санкцій щодо Росії.

«Мовою дипломатії, тиск на Сербію в узгодженні її зовнішньої політики з ЄС щодо введення санкцій проти Росії є абсолютно неприйнятним», – сказав Дачіч.

Головний дипломат Сербії заявив, що Сербія хоче стати членом ЄС, але не на шкоду своїм національним інтересам.

«Сербія хоче вступити в ЄС, але вона ніколи не робитиме буде нічого проти своїх національних інтересів…Ми хочемо хороших відносин з усіма, але ми не повинні працювати проти власних інтересів», – додав Дачіч.

Представництво ЄС із зовнішньої політики раніше цього тижня заявило, що Брюссель «продовжуватиме закликати Сербію поступово узгодити з ЄС питання її зовнішньої політики».

На Заході також заявили, що Сербія планує приєднатися до Росії для відправкигуманітарної допомоги в Сирію російськими літаками з російсько-сербського гуманітарного центру в місті Ниш, на півдні Сербії.

Через російську агресію в Україні Захід запровадив проти Москви низку санкцій, які вже кілька разів продовжували. Тепер Захід розглядає можливість санкцій щодо Кремля через його дії у Сирії.

XS
SM
MD
LG