Доступність посилання

ТОП новини

У Росії повідомили про низку затримань через зв’язки з ісламістами


Архівне фото: затримання підозрюваних ісламістів російськими спецслужбами
Архівне фото: затримання підозрюваних ісламістів російськими спецслужбами

У Росії повідомили про кілька затримань низки людей, яких підозрюють у зв’язках із ісламістами.

Зокрема, в республіці Татарстані на Поволжі повідомили, що затримали сім осіб, які пропагували в місцевих мечетях вчення забороненого в Росії ісламістського угруповання «Таблігі джамаат». Затриманням передували обшуки в кількох містах і містечках, повідомило місцеве відділення Федеральної служби безпеки Росії.

Крім того, ще одного мешканця столиці Татарстану Казані затримали за підозрою у плануванні теракту і підтримці ісламістів. Як повідомили в місцевому відділенні Слідчого комітету Росії, 36-річний підозрюваний зробив три вибухові пристрої і в липні випробував їх, а також планував за допомогою таких пристроїв влаштувати теракт на одному з підприємств Казані. Крім того, заявили правоохоронці, затриманого звинувачують і в передачі коштів бойовикам екстремістського угруповання «Ісламська держава» в Сирії.

Іще одне повідомлення стосується затримання шести людей на Північному Кавказі, яких підозрюють у зв’язках із угрупованням «Ісламська держава». Цих людей, мешканців Карачаєво-Черкесії, Дагестану і Ставропольського краю, звинувачують у тероризмі. За повідомленням відділення ФСБ Росії в Карачаєво-Черкесії, їх затримали після обшуку, в результатів якого знайшли автомати, боєприпаси, вибухівку й камуфляжні однострої, а також відеозаписи, в яких підозрювані складають клятву вірності «Ісламській державі».

У Росії, за офіційними даними, тисячі її громадян беруть чи брали участь у діяльності угруповання «Ісламська держава» в Сирії й Іраку. Крім того, в Росії діють і інші ісламістські угруповання, хоча вони й заборонені.

XS
SM
MD
LG