Доступність посилання

ТОП новини

США: Трамп пообіцяв визнати результати виборів – у разі перемоги


Дональд Трамп, архівне фото
Дональд Трамп, архівне фото

Кандидат на виборах президента США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що визнає результати виборів у тому разі, якщо він буде оголошений переможцем.

Виступаючи перед прихильниками у штаті Огайо, він заявив: «Я б хотів пообіцяти всім моїм виборцям і прихильникам, усьому народові Сполучених Штатів, що я повністю прийму результати цих великих і історичних президентських виборів» – і, витримавши невелику паузу, продовжив: «Якщо я переможу».

За словами Трампа, він прийме «ясний результат виборів», але залишає за собою право не визнати чи й оскаржити в суді свою поразку.

Ця його заява вже викликала різко негативну реакцію не тільки з табору демократів, але й із боку багатьох провідних республіканців. Такі слова, зокрема, називають «викликом американській демократії».

Попереднього дня, в середу, під час третіх і останніх теледебатів із кандидатом від Демократичної партії Гілларі Клінтон, Дональд Трамп не дав прямої відповіді на запитання, чи визнає він свою можливу поразку. Тоді він заявив: «Скажу, як настане час. А поки похвилюйтеся». Клінтон тоді ж назвала відмову Трампа прямо відповісти на запитання жахливою.

Іще місяць тому, під час перших теледебатів, Трамп заявляв, що в разі перемоги Клінтон він «підтримає» її. Але від часу тих дебатів рівень його підтримки помітно зменшився і останніми днями продовжує зменшуватися далі. За даними соціологічних досліджень, нині Клінтон має 95-відсотковий шанс на перемогу.

Президентські вибори у США призначені на 8 листопада.

XS
SM
MD
LG