Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий поранений – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, один військовий поранений, повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що це сталося внаслідок обстрілу в Авдіївці.

Раніше у прес-центрі штабу АТО повідомили, що упродовж минулої доби проросійські сепаратисти 41 раз відкривали вогонь на Донбасі, зокрема, на маріупольському напрямку було 26 випадків порушення режиму припинення вогню, на луганському – 9 і 6 – на донецькому напрямку.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє, що на Донбасі за останні два тижні значно збільшилася кількість обстрілів на маріупольському напрямку.

В угрупованні «ДНР» звинуватили українських військовослужбовців в обстрілі Петровського району Донецька. За словами сепаратистів, це сталося сьогодні вночі. В угрупованні «ЛНР» заявили про один обстріл з боку українських військових минулої доби.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Відтоді інтенсивність бойових дій знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачувають одна одну у порушенні режиму тиші.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків на Донбасі, проте Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на сході України можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG