Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ заявляє про намір звернутися до суду щодо заочного засудження Курченка і Кацуби


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура заявляє про намір звернутися до суду щодо проведення спеціального судового провадження стосовно Сергія Курченка і Сергія Кацуби.

Як повідомляє прес-служба відомства, вони переховуються від слідства на території Росії.

«Найближчим часом заплановано отримання дозволу суду на проведення спеціального судового провадження (заочне засудження) стосовно Курченка, Кацуби Сергія та інших учасників вищевказаної злочинної організації, які переховуються від органів досудового розслідування та суду на території Росії», – заявляють у прокуратурі.

Крім того, у ГПУ повідомили про завершення досудового розслідування стосовно колишнього заступника голови «Нафтогазу України» Олександра Кацуби.

МВС у жовтні минулого року оголосило у розшук колишніх заступників голови правління НАК «Нафтогаз Україна», братів Сергія й Олександра Кацуб.

Володимир Кацуба, батько Олександра й Сергія, є депутатом Верховної Ради України, членом групи «Відродження».

Родина Кацуб фігурувала в кількох корупційних скандалах часів колишнього президента Віктора Януковича. Син Володимира, Сергій Кацуба, був куратором багатомільйонної корупційної оборудки із закупівлі бурових веж за завищеною ціною, яка відома під назвою «Вишки Бойка».

Раніше Генпрокуратура визнала групу компаній СЄПЕК Сергія Курченка, яку пов’язують з «Сім’єю» колишнього президента Віктора Януковича, злочинною організацією і повідомила про досудове розслідування за фактом створення злочинної організації, «члени якої упродовж 2010–2014 років вчинили низку тяжких та особливо тяжких злочинів у різних сферах економіки з метою заволодіння майном державних підприємств, що входять до системи Міністерства інфраструктури, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, зокрема компаній «Нафтогаз» та «Укргазвидобування», а також Національного банку України».

XS
SM
MD
LG