Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: хакери зламали старий сайт відомства, який вже не експлуатується


Марія Захарова
Марія Захарова

Представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявляє, що офіційний сайт російського МЗС працює у штатному режимі, його не зламали. За її словами, повідомлення CNN про злам стосується старого сайту, який вже не використовується.

«Мовиться про старий сайт, який вже давно не експлуатується. Фахівці з’ясовують, що це було. Якщо встановлять, що мав місце злам, хай і ресурсу, який не працює, американцями, приємного мало, тому що або запущена у дію кібермашина руйнування, про яку говорили Байден і Макфол, або ця пекельна провокаційна виборча кампанія у Штатах завела людей до такого стану, що вони починають трощити все на своєму шляху», – написала Захарова 23 жовтня на своїй сторінці у Facebook.

Раніше у неділю в ефірі радіостанції «Говорить Москва» Захарова підтвердила злам сайту відомства. Вона заявила, що зараз фахівці міністерства з’ясовують, хто стоїть за хакерською атакою.

Раніше телеканал CNN повідомив, що 21 жовтня американський хакер на прізвисько The Jester («Шут») зламав сайт російського зовнішньополітичного відомства і залишив там повідомлення із закликом припинити кібератаки на США. «Можливо, у вас виходить залякувати сусідні країни, але це Америка. Тут це нікого не вразило», – мовиться в опублікованому повідомленні.

За даними CNN, хакер зламав сайт у відповідь на атаку на провайдера великих американських сайтів і сервісів, таких як Twitter, PayPal, Amazon, Spotify, Ebay, Netflix і Vox. Відповідальність за цю кібератаку взяла на себе якась хакерська група під назвою New World Hackers, повідомляє Associated Press. ФБР і Міністерство національної безпеки США проводять розслідування.

На початку жовтня влада США звинуватили Росію у хакерських атаках з метою втручання в американський передвиборчий процес. Москва відкинула ці звинувачення. Пізніше стало відомо, що Центральне розвідувальне управління США готує відповідь на російські кібероперацій.

XS
SM
MD
LG