Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: для активізації розслідування щодо Януковича і його оточення створили нове управління


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Генеральній прокуратурі заявляють, що для активізації розслідування щодо колишнього президента України Віктора Януковича та його найближчого оточення створили нове управління.

Як повідомляє прес-служба відомства, до складу управління увійшли 63 співробітники.

«Для активізації й завершення досудового слідства і передачі в суд «Великої кримінальної справи» стосовно Януковича та його найближчого оточення створено Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями», – йдеться у повідомленні.

У Генпрокуратурі уточнюють, що «велика справа» щодо Януковича складається із багатьох епізодів, зокрема – «узурпація влади, розвал економіки, послаблення обороноздатності країни та інформаційної безпеки, заволодіння держмайном».

У ГПУ повідомляють, що з метою удосконалення організації роботи відомства реорганізовано департамент спеціальних розслідувань ГПУ.

Водночас, вказують у Генпрокуратурі, Сергій Горбатюк і надалі залишається керівником департаменту спеціальних розслідувань, до складу якого входять 56 співробітників, за цим департаментом залишається розслідування та передача до суду справ щодо подій на Майдані.

Напередодні генпрокурор Юрій Луценко заявив, що до кінця року кримінальні справи щодо Януковича і його спільників будуть передані до суду.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році.

Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він, за останніми даними, переховується на території Росії.

XS
SM
MD
LG