Доступність посилання

ТОП новини

У «Нафтогазі» назвали причини затримки з подачею позову проти Росії


У «Нафтогазі України» заявляють, що після російської анексії Криму втратили доступ до активів, майна і документів підприємства «Чорноморнафтогаз», що ускладнило збір інформації для підготовки позовної заяви до міжнародного арбітражу.

«Багато часу зайняв збір інформації, на підставі якої ми можемо підготувати позовну заяву і звернутися до суду, якийсь час зайняли формальності з пошуку радника, який міг би представити нас», – заявив в ефірі Радіо Крим.Реалії директор з юридичних питань НАК «Нафтогаз України» Ярослав Тиклюк.

За його словами, ще півроку в «Нафтогазі України» пішло на переговори з Росією. «Ми направили повідомлення про суперечку Росії. Тобто, у нас був термін ще півроку, протягом якого ми могли вирішити суперечки мирним шляхом. Традиційно Росія залишила їх без відповіді», – заявив Тиклюк.

17 жовтня НАК «Нафтогаз України» і шість її дочірніх компаній ініціювали арбітражне провадження проти Росії і вимагають відшкодувати збитки, завдані захопленням активів групи у Криму. «Нафтогаз» ініціював провадження відповідно до угоди між Кабміном України й урядом Росії про сприяння, здійснення і взаємний захист інвестицій.

Підконтрольний Кремлю голова кримського парламенту Володимир Константинов назвав необґрунтованими претензії компанії «Нафтогаз України» до Росії з вимогою компенсувати 2,6 мільярда доларів за активи, що залишилися на півострові.

XS
SM
MD
LG