Доступність посилання

ТОП новини

«Укрзалізниця»: ДФС некоректно подає інформацію щодо несплати податків


«Укрзалізниця» заявляє, що Державна фіскальна служба України некоректно подає інформацію стосовно несплати податків підприємствами залізничної галузі в розмірі два мільярди гривень.

«Оприлюднення неперевіреної інформації завдає шкоди репутації ПАТ «Укрзалізниця», яке насправді є одним із найбільших платників податків в Україні. ПАТ «Укрзалізниця» наголошує, що не може визнати факт несплати донарахованих податків в зазначеному ДФС обсязі, зокрема, у зв’язку з відсутністю документації за 2013-2015 роки по низці підприємств залізничної галузі. Зокрема, у зв’язку з відсутністю значної кількості первинних документів оскаржується об’єктивність донарахувань 625 мільйонів гривень податків щодо діяльності підприємств Придніпровської залізниці, розташованих в АР Крим», – йдеться в заяві «Укрзалізниці».

У компанії додали, що підприємства «Укрзалізниці» на сьогодні визнали лише 2,4 мільйона гривень із двох мільярдів донарахованих податківцями коштів за результатами перевірок діяльності в 2013-2015 роках державних підприємств залізничної галузі, що перебувають у стадії ліквідації.

«Решта донарахувань податків оскаржується підприємствами галузі в адміністративному або судовому порядку», – заявили в «Укрзалізниці» і додали, що є одним із найбільших платників податків в Україні і за перших півроку 2016-го сплатили до бюджету майже 7 мільярдів гривень.

24 жовтня голова Офісу великих платників Державної фіскальної служби Євген Бамбізов заявив, що «Укрзалізниця» ухилилася від сплати податків на суму майже 2 мільярди гривень.

XS
SM
MD
LG